Podkłady pod torty - Okrągłe
Okrągłe podkłady pod torty są nieodzownym elementem wykorzystywanym w cukiernictwie, solidna podstawa, to nie tylko bezpieczeństwo wyrobów cukierniczych, ale jednocześnie elegancki element dekoracyjny. Podkłady występują w kolorze białym i złotym, we wzorze klasycznym (gładkie brzegi) lub karbowane.
Najczęściej produkowane z tektury litej, dodatkowo laminowanej warstwą ochronną (polietylenem), która chroni karton przed wchłanianiem tłuszczu i wilgoci. Średnice podkładów są kompatybilne z opakowaniami cukierniczymi i dodatkowo wzmacniają ich podstawę.
Gramaturę podkładu dobiera się w zależności od ciężaru tortu lub ciasta, na lżejsze wypieki wystarczą podstawy o gramaturze 1050 gsm, wszystkie cięższe wyroby udźwigną podkłady o gramaturze 2000 gsm (3 mm grubości).
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2